Despre muschii abdominali si antrenamentul lor

Un abdomen reliefat, cu 6 patratele, e visul oricarui om ce merge la sala.

Arata-mi pe cineva care spune ca nu-si doreste un abdomen plat si reliefat.

Teoretic, muschii abdominali nu trebuie sa fie masivi, dar e imperios necesar ca acestia sa fie puternici daca doresti sa atingi marea performanta (in orice sport).

Dincolo de aspect, muschii abdominali contribuie la stabilizarea trunchiului la majoritatea exercitiilor de baza, astfel incat, cu cat sunt mai dezvoltati, cu atat poti folosi greutati mai mari fara sa te temi de accidentari.

Abdomenul este centrul vizual al corpului omenesc si de aceea nu se poate vorbi despre un fizic bine format daca nu exista un abdomen puternic, suplu si bine definit.

Barbatii au o predispozitie in a depune grasime pe abdomen, datorită dispunerii specifice a celulelor adipoase in jurul liniei de mijloc a corpului.

Grasimea din jurul taliei face parte din grasimea de siguranta a corpului si va renunta la ea doar prin eforturi sustinute.

Daca iti antrenezi din greu aceasta grupa musculara si nu ai rezultatele dorite, trebuie sa ai in vedere ca diferenta este facuta de modul in care te alimentezi si antrenamentele cardiovasculare.

Fara sa introduci antrenamentele cardiovasculare nu vei scapa de tesutul adipos. Limiteaza consumul de grasimi si carbohidrati si axeaza-te pe un regim hiperproteic.

De asemenea, in nutritie conteaza foarte mult si suplimentele nutritive, ele ajutand corpul sa arda mai eficient grasimile.

Cat despre antrenamentul muschilor abdominali, acestia trebuie antrenati foarte intens, cu foarte putine momente de relaxare, pentru ca tensiunea in muschi sa fie continua.

E inutil antrenamentul abdomenului zilnic, fiind suficiente 1-2 antrenamente pe saptamana. Pentru dezvoltarea masei musculare, muschii abdominali trebuie antrenati cu greutati, ca orice alta grupa musculara.

Muschii abdominali sunt impartiti in 3 grupe:

Dreptii abdominali – functia principala e de a face flexia trunchiului pe bazin (adica miscarea pe care o facem atunci cand ne ridicam din pat).

Oblicii abdominali – cand se contracta simultan oblicii, ei coboara coastele si flexeaza toracele pe bazin; cand se contractă o singură parte, el este un rotator al coloanei vertebrale, indreptand fata anterioara a bazinului spre muschiul care se contracta. Acesti muschi au rezistenta redusa la efort si se recuperează destul de lent.

Abdominalii inferiori – functia principala e de a face flexia bazinului pe coapse.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)
Despre muschii abdominali si antrenamentul lor, 10.0 out of 10 based on 1 rating

2 Comments

 • Catalin Robu spune:

  Am si eu o intrebare. Daca se lucreaza muschii abdominali pe fiecare zi este o posibilitate de a aparea supraantrenamentul? Cum apare sau daca apare supraantrenamentul la abdomen?

  VA:F [1.9.17_1161]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.17_1161]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • admin spune:

   Da, clar poatea aparea supraantrenamentul. Muschii abdominali sunt o grupa musculara ca oricare alta si trebuie tratata in acelasi fel

   VN:F [1.9.17_1161]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
   VN:F [1.9.17_1161]
   Rating: +1 (from 1 vote)

Lasă un răspuns